Van de koffieboer tot aan Stielman

ONZE KOFFIEBOEREN

De eerste en belangrijkste schakel

Onze koffieboeren en hun koffieplukkers leggen de basis voor een goede koffie. Hun jarenlange ervaring en kennis zijn fundamenten van een duurzame kwaliteitskoffie. Ondanks deze ervaringen en tradities blijven ook zij zich ontwikkelen. Door heen en weer kennis met de boeren te delen zorgen wij samen voor ontwikkelingen binnen de sector. Onze koffieboeren krijgen dan ook een eerlijke prijs voor hun product, vaak door middel van vooraf bepaalde “quality premiums”. Onze gedeelde, duurzame visie zorgt ervoor dat dit geld vervolgens ook op de juiste manier besteed wordt.

DE IMPORTEUR

Onze oren en ogen in de koffiegebieden

Hoewel we zelf een aantal van onze koffieboeren hebben bezocht, vertrouwen we voornamelijk op onze importeurs. Zij zijn voor ons de ogen en oren op de grond. Onze importeurs staan voor transparantie en eerlijke handel. Ze zorgen er niet alleen voor dat de koffie vanuit de hele wereld naar de havens van Rotterdam wordt verscheept, maar staan ook in voor de belangen van de boeren. Wij streven naar een zo gelijkwaardig mogelijke keten en onze importeurs dragen bij aan dit doel.

DE BRANDER

Iedere week vers gebrand

Koffie is een natuurproduct dat goed bewaard en zo snel mogelijk verwerkt moet worden. Hoewel ongebrande koffie niet snel veroudert is dit voor gebrande koffie wel anders. Vanaf het moment dat de koffie gebrand is zal het elke dag qua smaak veranderen en na een tijdje echt achteruit gaan. Wij adviseren om vers gebrande koffie dan ook binnen een maand of twee na branding te nuttigen. Door wekelijks te branden garanderen we de versheid van ons product. Om iedereen zo lang mogelijk van de koffie te laten genieten, adviseren wij om het in onze hersluitbare verpakking op een droge en koele plek te bewaren.