Van de koffieboer tot aan Stielman

ONZE KOFFIEBOEREN

De eerste en belangrijkste schakel

Onze koffieboeren en hun koffieplukkers leggen de basis voor een goede koffie. De jaren lange ervaring en kennis maakt dat ze expert zijn in hun gebied. Desalniettemin blijven ook zij zich ontwikkelen. Door onze kennis met de boeren te delen zorgen we samen voor ontwikkelingen binnen de sector. Onze koffieboeren krijgen daarom dan ook eerlijke prijs voor hun product; in de praktijk komt dit neer op gemiddeld drie keer de standaard kiloprijs.

DE IMPORTEUR

Onze oren en ogen in de koffiegebieden

Hoewel we zelf een aantal van onze koffieboeren hebben bezocht, vertrouwen we voornamelijk op onze importeurs. Zij zijn voor ons de ogen en oren op de grond. Onze importeurs staan voor transparantie en eerlijke handel. Ze zorgen er niet alleen voor dat de koffie vanuit de hele wereld naar de havens van Rotterdam wordt verscheept, maar staan ook in voor de belangen van de boer. Wij streven naar een zo gelijkwaardige mogelijke keten en onze importeurs dragen bij aan dit doel.

DE BRANDER

Iedere week vers gebrand

Koffie is een natuurproduct dat goed bewaard en zo snel mogelijk verwerkt moet worden. Hoewel ongebrande koffie niet snel veroudert is dit voor gebrande koffie wel anders. Vanaf het moment dat de koffie gebrand is zal het elke dag qua smaak veranderen en na een tijdje echt achteruit gaan. Wij adviseren je vers gebrande koffie dan ook binnen een maand of twee te nuttigen. Door wekelijks te branden garanderen we de versheid van ons product. Bewaar je koffie in de hersluitbare verpakking op een droge en koele plek zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten.