STIELMAN SAMEN MET

Focused Woodworks

Dit Rotterdamse bedrijf recyclet, of beter gezegd upcyclet, oude skateboards. Niet allen transformeren ze deze gebruikte boards tot mooie interieur stukken, maar sinds kort hebben ze ook samen met Stielman koffietampers ontwikkeld. Het samenpersen van kleurrijke skateboards maakt dat elke tamper een uniek karakter heeft. Hierbij ontwikkelde Stielman de rvs base met de perfecte vorm en afmetingen zodat hij perfect in je filterdrager past. Het ideale cadeau voor de enthousiaste (thuis)barista.

STIELMAN SAMEN MET

Chocoholic

Eigenaar Marco is niet zomaar een chocolatier: deze Rotterdamse bonbonmaker experimenteert al meer dan 10 jaar met funky smaken voor zijn handgemaakte bonbons. Zo kan je genieten van lavendeltruffel bonbons, pure chocolade met tomaat bonbons of een cheesecake chocoladereep. Sinds een tijdje is er nu ook een Stielman reep, een chocoladereep gevuld met, jawel, Stielman koffie. Deze is niet alleen bij ons te koop maar ook in de Chocoholic winkel aan de Goudsesingel.

STIELMAN SAMEN MET

Kaapse Brouwers

Deze bierbrouwers zijn onze collega’s uit de Fenix Food Factory. In deze bruisende loods waar diverse jonge ondernemers zijn gevestigd worden er komen interessante samenwerkingen tot stand; zo ook tussen de Kaapse Brouwers en Stielman Koffiebranders. Na enig experimenteren – denk aan smaak van de koffie, maar ook wanneer in het brouwproces het toegevoegd wordt – ontwikkelden we een koffiebier: de Kaapse Jelle. Deze staat nu op de tap bij onze overburen in de loods.

Shokunin

COFFEE COLLECTIVE

Shokunin is een Japanse term voor iemand die leeft voor zijn beroep, of een meester van zijn vak. In feite is het een Stielman in het kwadraat. Onder dit label brengen we bijzondere projecten uit in samenwerking met onze koffieboeren. Denk aan verschillende verwerkingen van dezelfde koffie of verschillende fermentatietijden, maar ook unieke smaakprofielen. Op deze manier leren we een koffie op verschillende manieren kennen en kunnen we duurzame, kwalitatieve ideeën opdoen met de boeren.